Back to news

Нова Иуте експозитура во Струга

News

Иуте отвори уште една нова експозитура во Струга и специјална понуда за кеш кредит

Од 21.02.2024, официјално се отвори и започна со работа првата експозитура на Иуте во Струга, а вкупно 13-та на територијата на Македонија.

Експозитурата во Струга е третата експозитура која се отвори изминатиов месец, како дел од стратешкиот план на Иуте Македонија за проширување на мрежата на експозитури, а во наредниот период се планира отварање на уште три, на тој начин комплетирајќи го првиот квартал и вкупна бројка од 16 експозитури во цела Македонија.

Жителите и на Струга и на сите овие градови ќе добијат можност покрај дигиталните канали и придобивки, да стапат во контакт со нас и физички, на тој начин добивајќи пристап до обучен тим на советници кои се тука да им излезат на клиентите со најдобра понуда и совети за подобро планирање.

По повод отворањето на експозитурата, компанијата Иуте подготви специјална понуда за своите корисници. До крајот на март, сите клиенти кои ќе аплицираат во експозитурата или по други канали, а се со адреса на живеење во Велес (според лична карта), ќе може да ја искористат промотивната понуда за кеш кредит до 400.000 денари на 48 рати со 0% камата.

Експозитурата на Иуте во Струга која е лоцирана на улица „15-ти Корпус 2-1,  ќе работи од понеделник до сабота од 9 до 17 часот и истата е опремена согласно новиот бренд идентитет на Иуте.

Компанијата Иуте Кредит Македонија, која е дел од групацијата Иуте Естонија со  седиште во Талин, на крајот на минатата година официјално се ребрендираше и продолжи да работи под името Иуте Македонија. Ребрендирањето е дел од стратегијата на групацијата за проширување на обемот на работа и услуги на пазарот, со што покрај кредитирањето ќе понуди и платежни услуги и осигурување.

More in latest news See all news

Довербата на клиентите и добро поставеното корпоративно уредување, како предуслов за стабилен финтек сектор

Кога ќе се прочита или спомене називот финансиска институција, првата асоцијација е секогаш банка, и сосема оправдано, со оглед на тоа дека банките се сé уште најголеми играчи на пазарот. Меѓутоа, групата на небанкарски финансиски институции опфаќа многу повеќе компании, вклучувајќи финансиски друштва, лизинг друштва, пензиски фондови, инвестициски фондови, друштва за осигурување и останати, секојread more
Интервју

Iute Macedonia a golden partner on the annual E-commerce awards

Championing E-commerce excellence and leading the change – One click at a time As a beacon of support for e-businesses and corporate social responsibility, Iute Macedonia proudly took center stage as a golden partner of this year’s prestigious E-Commerce Awards, which brought together all like-minded people, company representatives and progressive thinkers, who also just asread more
Event

Нова Иуте експозитура во Прилеп

Иуте со нова експозитура во Прилеп и продолжување со реализација на планот за проширување на мрежата на експозитури ширум целата држава  На 14ти февруари, 2024 година, Иуте ја отвори првата експозитура во Прилеп, на тој начин заокружувајќи бројка од вкупно 12 експозитури на територијата на целава држава. Истата е лоцирана во строгиот центар на градот,read more
News