Ви нудиме непроценливо дигитално искуство во полето на личните финансии

Накратко низ бројки
728,000+ клиенти
123.7M вкупни средства
2,700+ продажна мрежа
440 вработени

Нашата визија

Ние ја предвидуваме иднината, во која е сосема нормално и вообичаено износот за плаќање да се дели на месечни рати, онака како што на нашите корисници им одговара, иднина која ќе го подобри квалитетот на животот и едноставноста на процедурите.

Некои од плаќањата ќе бидат отплати на рати. Нашата цел е направиме план кој најдобро одговара на профилот на нашиот корисник, базиран на неговата кредитна историја, задолжувања и приходи, на тој начин што ќе бидат лесно отплатливи и нема да влијаат на квалитетот на останатите активности.

Како групација, се стремиме да опслужиме милиони корисници, држејќи се до основната девиза за имплементирање на најновите алатки во технологијата.

Tarmo Sild & Allar Niinepuu

Наши вредности

Транспарентни финансиски решенија, истовремено целосно одговорни кон граѓаните

 • Го носиме долгогодишното искуство и компетенции од е-Естонија, со цел да развиеме целосно дигитализиран финансиски сектор.

 

 • Придонесуваме кон потранспарентна локална економија.

 

 • Веруваме дека парите се средства за исполнување на целите, не на целта сама по себе.
 • Придонесуваме кон заедницата и општеството секаде каде што постои Иуте.

 

 • Строго ги почитуваме сите законски регулативи и сме целосно одговорни кон сите чинители на пазарот.

Пазари

Во 2008-ма го отворивме нашето официјално претставништво во Молдавија, на тој начин етаблирајќи се како водека компанија во Источна Европа за лични финансии.

 • Албанија

  Во 2015-та го отворивме нашето официјално претставништво во Албанија, на тој начин етаблирајќи се како водечка финансиска институција лиценцирана од Банката на Албанија.

 • Босна и Херцеговина

  Во 2019-та го отворивме нашето официјално претставништво во Босна и Херцеговина.

 • Бугарија

  Во 2019-та го отворивме нашето официјално претставништво во Бугарија.

 • Молдавија

  Во 2008-ма го отворивме нашето официјално претставништво во Молдавија, на тој начин етаблирајќи се како водека компанија на Источна Европа за лични финансии.

 • Република Северна Македонија

  Во 2017-та го отворивме нашето официјално претставништво ФД ИутеКредит Македонија ДООЕЛ, кое работи врз основа на Решение издадено од Министерството за финансии на Република Македонија.

Tим & Менаџмент

Нашиот главен тим има богато искуство во финансискиот сектор,стратегискиот менаџмент и искуство со клиенти.

Ние потекнуваме од дигитална нација и секогаш работиме на тоа да ви ги донесеме најлесните и најспроведливите решенија.

 

Tarmo Sild

Chief Executive Officer and co-founder

LinkedIn

Allar Niinepuu

Chief Commercial Officer and co-founder

LinkedIn

Kristel Kurvits

Chief Financial Officer

LinkedIn

Tarvo Rahumägi

Group Chief Risk Officer

LinkedIn

Mart Nael

Chief Operating Officer

LinkedIn

Goksu Tugay

Chief Customer Experience Officer

LinkedIn

Kadi Raudsepp

Chief Legal Officer

LinkedIn
Кариера во Iute Macedonia
Секогаш бараме амбициозни и талентирани личности да се приклучат на нашиот тим

Испратете ни Ваше CV со претходно работно искуство, вештини и зошто би билe добар тимски играч во Iute.

Испратете порака

Ема, советник за клиенти:

“Секогаш се трудиме да дадеме поддршка и да бидеме конструктивни. Дали имате прашања или ви треба помош? Контактирајте ме – тука сум да помогнам!”