Довербата на клиентите и добро поставеното корпоративно уредување, како предуслов за стабилен финтек сектор

Кога ќе се прочита или спомене називот финансиска институција, првата асоцијација е секогаш банка, и сосема оправдано, со оглед на тоа дека банките се сé уште најголеми играчи на пазарот. Меѓутоа, групата на небанкарски финансиски институции опфаќа многу повеќе компании, вклучувајќи финансиски друштва, лизинг друштва, пензиски фондови, инвестициски фондови, друштва за осигурување и останати, секојпрочитај повеќе
Интервју

Воведуваме дигитална трансформација и машинско учење за да го унапредиме корисничкото искуство

Иуте веќе одамна ги постави стандардите за финтек дигитализација, трансформација, иновации и одење во чекор со пазарот и трендовите. Но колку што е важно пионерството, уште поважен е континуитетот, одржувањето и вложувањето во нови алгоритми, методи и трендови. Како компанија која цврсто се залага за одговорно, транспарентно и целосно безбедно кредитирање, Иуте Македонија од неодамнапрочитај повеќе
Интервју

Интервју со Владимир Ѓорѓиевски, раководител на контакт центарот во Иуте Македонија, во рамки на одделот за корисничко искуство

За потребите на клиентите, Иуте нуди сосема ново дигитално корисничко искуство За Иуте, 2024 година ќе претставува година на новитети. Преку имплементација на најнови дигитални трендови во работењето и проширување на мрежата на експозитури, корисничкото задоволство ќе се издигне на уште повисоко ниво. Во изминатите седум години, компанијата Иуте игра огромна улога во редефинирање напрочитај повеќе
Интервју