Назад кон новости

Солидарност на дело и крводарителска акција на Иуте, во партнерство со Сојузот на извидници на Македонија

Настани

 

Веќе 4 години по ред тимот на Иуте Македонија самоиницијативно организира крводарителски акции, како дел од стратегијата за поддржување на добри каузи и општествено-одговорни активности.

Оваа година се одлучивме да се приклучиме на тимот на прв Скопски извиднички одред и Сојузот на извидници на Македонија, водени од визијата дека делиме иста заложба и сметаме дека сме погласни кога сме сплотени и помногубројни.

Она што сакавме да го постигнеме меѓу останатото е да ги поддржиме овие млади луѓе и нивните активности на правење на добри дела, а токму денешната активност и акција беше дел од нивните проекти за добри дела, во знак на одбележување на светскиот ден на извидниците

Нашата главна заложба и желба беше да истапиме заеднички и погласно и да дадеме пример и да подигнеме свесност за непходноста од што помасовно приклучување кон вакви акции.

Кога стануа збор за вакви и слични активности, Иуте секогаш со огромно задоволство зема учество, а она што особено не радува е се поголемата бројка на учесници и вработени, која од година до година расте.

Горди сме на тимот, во којшто имаме колеги кои оваа  година одбележуваат и јубилеј од 10 дарувања.

Голема благодарност до Црвен Крст Скопје, како и Сојузот на извидничи и Првиот Скопски извиднички одред.

Им посакуваме уште многу успешни проекти и добри дела како денешниов ден, продолжете да служите како пример.

Делиме иста кауза и секогаш е поубаво кога тоа го правиме заедно.

Да продолжиме да покажуваме солидарност на дело.

 

Последни вести Сите новости

Продолжува здравиот раст на групацијата Иуте

И во првиот квартал од годинава продолжува здравиот раст и реализација на стратешките цели, преку фокус на квалитет и пораст на вкупните приходи од 3,5%, соопшти групацијата Иуте. Иуте Естонија, водечка финтек групација во Европа, под чијашто капа работи Иуте Македонија, официјално ги објави неревидираните резултатите од првите три месеци работење во 2024 година,  сопрочитај повеќе
Разно

Лојалноста во Иуте испишува нови страници

Ви претставуваме дел од тимот кој повеќе од 5 години учествува во креирање на успешната Иуте приказна Нема поголема гордост и потврда за успех за една компанија, кога гледате дека вработените растат во иста линија со растот на компанијата, а за стабилен прогрес потребен е тим на долги патеки кој заеднички и сплотено ќе гипрочитај повеќе
Интервју
иуте-лојалност-вработени

Довербата на клиентите и добро поставеното корпоративно уредување, како предуслов за стабилен финтек сектор

Кога ќе се прочита или спомене називот финансиска институција, првата асоцијација е секогаш банка, и сосема оправдано, со оглед на тоа дека банките се сé уште најголеми играчи на пазарот. Меѓутоа, групата на небанкарски финансиски институции опфаќа многу повеќе компании, вклучувајќи финансиски друштва, лизинг друштва, пензиски фондови, инвестициски фондови, друштва за осигурување и останати, секојпрочитај повеќе
Интервју