Назад кон новости

Нова експозитура Велес

Новости

Иуте со нова експозитура во Велес и специјална понуда за кеш кредит

Денеска, 7ми февруари, 2024 година, официјално се отвори и започна со работа првата експозитура на Иуте во Велес, а вкупно 11-та на територијата на Македонија.

Отворањето на новата експозитура е дел од стратешкиот план на Иуте Македонија за проширување на мрежата на експозитури, што само во првиот квартал предвидува отворање на уште пет нови експозитури ширум државава.

На тој начин жителите на овие градови ќе добијат можност освен преку  дигиталните канали и , да стапат во контакт со претставници на Иуте и физички, добивајќи пристап до обучен тим на советници кои можат да им понудат на клиентите најдобра понуда и совети за подобро финансиско планирање.

По повод отворањето на експозитурата, компанијата Иуте подготви специјална понуда за своите корисници. До крајот на март, сите клиенти кои ќе аплицираат во експозитурата или по други канали, а се со адреса на живеење во Велес (според лична карта), ќе може да ја искористат промотивната понуда за кеш кредит до 400.000 денари на 48 рати со 0% камата.

Иуте помина долг пат за да стигне до одредено ниво на дигитална трансформација и имплементирање на напредно корисничко искуство, а воедно е и единствена компанија што  поседува мобилна апликација преку која може брзо и безбедно да се заврши процесот од аплицирање до добивање на средствата. Од друга страна, сакаме да бидеме поблиску и на располагање на сите клиенти што поудобно се чувствуваат кога лично комуницираат со нашите вработени, а  една од главните задачи ни е да излеземе пресрет на нивните потреби. На тој начин, како што се зголемуваше интересот за нашите услуги, така растеше и бројката на експозитури.  Паралелно со процесот на експанзија, ќе продолжиме и понатаму посветено да работиме на унапредување на дигиталните процеси и автоматизација, особено во делот на корисничкото искуство. Со голема одговорност ја прифативме улогата не само на лидер на пазарот, туку пред сé и лидер во едукација на клиентите”- изјави Анета Ѓеорѓиев, директор на одделот за корисничко искуство во Иуте.

Експозитурата на Иуте во Велес која што е лоцирана на улица „Архиескоп Михаил 4“ (поранешна ул. „Владимир Назор“), ќе работи од понеделник до сабота од 9 до 17 часот и истата е опремена согласно новиот бренд идентитет на Иуте.

Компанијата Иуте Кредит Македонија, која е дел од групацијата Иуте Естонија со  седиште во Талин, на крајот на минатата година официјално се ребрендираше и продолжи да работи под името Иуте Македонија. Ребрендирањето е дел од стратегијата на групацијата за проширување на обемот на работа и услуги на пазарот, со што покрај кредитирањето ќе понуди и платежни услуги и осигурување.

Последни вести Сите новости

Довербата на клиентите и добро поставеното корпоративно уредување, како предуслов за стабилен финтек сектор

Кога ќе се прочита или спомене називот финансиска институција, првата асоцијација е секогаш банка, и сосема оправдано, со оглед на тоа дека банките се сé уште најголеми играчи на пазарот. Меѓутоа, групата на небанкарски финансиски институции опфаќа многу повеќе компании, вклучувајќи финансиски друштва, лизинг друштва, пензиски фондови, инвестициски фондови, друштва за осигурување и останати, секојпрочитај повеќе
Интервју

Што е термински план за кредитен трансфер и како до навременото исполнување на договорните обврски?

Како компанија која континуирано вложува во едукација и финансиска писменост на клиентите, Иуте постојано ги советува своите клиенти за начините како паметно и навремено да ги реализираат своите обврски за плаќања, особено за да не дојде до непотребни доцнења кои можат дополнително финансиски да го оптеретат клиентот. Со таа намена, од особена важност е познавањетопрочитај повеќе
Новости

Воведуваме дигитална трансформација и машинско учење за да го унапредиме корисничкото искуство

Иуте веќе одамна ги постави стандардите за финтек дигитализација, трансформација, иновации и одење во чекор со пазарот и трендовите. Но колку што е важно пионерството, уште поважен е континуитетот, одржувањето и вложувањето во нови алгоритми, методи и трендови. Како компанија која цврсто се залага за одговорно, транспарентно и целосно безбедно кредитирање, Иуте Македонија од неодамнапрочитај повеќе
Интервју