Што е термински план за кредитен трансфер и како до навременото исполнување на договорните обврски?

Како компанија која континуирано вложува во едукација и финансиска писменост на клиентите, Иуте постојано ги советува своите клиенти за начините како паметно и навремено да ги реализираат своите обврски за плаќања, особено за да не дојде до непотребни доцнења кои можат дополнително финансиски да го оптеретат клиентот. Со таа намена, од особена важност е познавањетопрочитај повеќе
Новости

За првпат кај нас, започнува неделата на онлајн купувања и најголеми досега попусти на Иуте и партнерите

Иуте гордо го најавува почетокот на Click Week, првата недела посветена на онлајн купување во нашата земја, овозможувајќи им на купувачите можности за дополнителна заштеда, попусти и користење на придобивките од иновативниот и флексибилен модел на плаќање на рати на Иуте “Купи сега, плати подоцна”. Станува збор за светски признаен модел кој веќе го зазема својот примат на пазаров,прочитај повеќе
Новости

Групацијата Иуте ги објави неревидираните резултати за изминатата година

Продолжување на здравиот раст и мисијата за трансформација на Иуте во целосен финансиски сервис за граѓаните Иуте Естонија, водечка финтек групација во Европа, под чијашто капа работи Иуте Македонија, официјално ги објави неревидираните резултатите од дванаесетте месеци работење во 2023 година,  со нето добивка од 10.3 милиони евра и вкупни приходи од 105.7 милиони евра,прочитај повеќе
Новости

Нова Иуте експозитура во Струга

Иуте отвори уште една нова експозитура во Струга и специјална понуда за кеш кредит Од 21.02.2024, официјално се отвори и започна со работа првата експозитура на Иуте во Струга, а вкупно 13-та на територијата на Македонија. Експозитурата во Струга е третата експозитура која се отвори изминатиов месец, како дел од стратешкиот план на Иуте Македонија запрочитај повеќе
Новости

Нова Иуте експозитура во Прилеп

Иуте со нова експозитура во Прилеп и продолжување со реализација на планот за проширување на мрежата на експозитури ширум целата држава  На 14ти февруари, 2024 година, Иуте ја отвори првата експозитура во Прилеп, на тој начин заокружувајќи бројка од вкупно 12 експозитури на територијата на целава држава. Истата е лоцирана во строгиот центар на градот,прочитај повеќе
Новости

Нова експозитура Велес

Иуте со нова експозитура во Велес и специјална понуда за кеш кредит Денеска, 7ми февруари, 2024 година, официјално се отвори и започна со работа првата експозитура на Иуте во Велес, а вкупно 11-та на територијата на Македонија. Отворањето на новата експозитура е дел од стратешкиот план на Иуте Македонија за проширување на мрежата на експозитури, штопрочитај повеќе
Новости

Најдобра понуда за кеш кредит

Искористете најдобра понуда досега за кеш кредит од Иуте Кредит. Аплицирајте за потребниот кредит во секое време преку апликацијата Myiute и добијте го посакуваниот паричен износ сега, со најниска рата на пазарот. Брзо, најповолно, безбедно и сигурно. ℹ️ Репрезентативна пресметка: За износ на кредит од 30.000 ден. и рок на враќање од 12 месеци, месечнатапрочитај повеќе
Новости

Иуте Кредит Македонија се ребрендира во Иуте

Компанијата Иуте Кредит Македонија, која е дел од групацијата Иуте Естонија со  седиште во Талин, официјално започна со процесот на ребрендирање по чиешто комплетирање ќе продолжи да работи под името Иуте. Ребрендирањето е дел од стратегијата на групацијата за проширување на обемот на работа и услуги на пазарот, со што покрај кредитирањето ќе се понудатпрочитај повеќе
Новости